BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 10, 2011

KEK COKLAT MOIST

HARI ni...aku buat kek coklat moist.  Sengaja aku lain sikit banding sebelum ni. Sebelum ni aku tak letak coklat moist tapi kali ni aku letak coklat moist.  Pakai coklat untuk masakan. Memang rasanya manis n tak boleh nak makan banyak-banyak. Jemu dibuatnya. Aku minta anak aku bawa ke training silatnya dan beri kepada kawan2nya. Aku juga bawa ke office...kawan2 aku kata sedap. Kiranya buat kali kedua berjaya. Lain kali aku nak pakai kukus pula. Walaupun diminta membakarnya selama sejam, aku buat tak sampai sejam. Khuatir juga hangus. Barulah aku tahu kenapa, kek coklat moist kena bakar api atas dan bawah. Bila kita keluarkan dari dulang pembakar, ia akan terbalik n terus aje tuang coklat moist ke atasnya. Itulah yang menariknya. Jika ada topping, hias atas kek berkenaan dengan buah-buahan seperti buah kiwi tentu menarik lagi. Lain kali aku nak buat macam tu.





2 comments:

Anonymous said...

o ya..kek macam ni ke..ada jumpa kat kedai kek dan pasaraya. tgk rasanya sedap..belum cuba...nanti try beli satu...apa pun diucapkan tahniah lah kerna rajin dan pandai buat org kempunan...hehehe...sedap mmg sedap tgk dah tau..

masni said...

rasanya di pasar raya tak ada. sebab kek coklat moist ni mahal harganya. jika di kedai kek memang ada jual..tambahan pula jika kek ini dikukus selama sejam n bakar pula hampir 50 minit. Biasanya jika yang kek bersaiz kecil, harganya dalam RM30 ke atas... Banyak bahan perlu digunakan..nak membuatnya juga rumit.