MUNGKIN orang akan pelik bila mendengar aku tidak pandai membuat karipap. Walhal itulah kuih yang paling mudah dibuat. Ambil tepung, air gram, planta (jika suka) n telur (jika suka), uli aje. Dah jadi doh. Tapi disebabkan aku nak yang kelainannya, karipap yang rangup, aku minta resepi dari kawan aku. Akhirnya berjayalah membuat karipap yang menggunakan keempat-empat ramuan berkenaan iaitu tepung, air gram, telur n planta. Kenalah uli lama-lama supaya sebati. Nak buah intinya...mudah aje. Aku masukkan kentang n daging ayam lagi. Barulah best...Inilah karipap yang aku buat...walaupun tak secantik mana, ialah tak pandai nak mengelim tepinya. Pakai yang ready make aje...itu pun bila goreng, asyik tepinya terbuka aje. Aku kena belajar mengelim tepinya..barulah karipap akan cantik.
RESIPI KEK PAUN OREN
1 year ago
0 comments:
Post a Comment